Coach

Skådespelarcoach för Scen & Film

Marina Nyström är en av Sveriges främsta skådespelarcoacher med över 30 antagna elever på professionella scenutbildningar.
Hon är flitigt anlitad på erkända scen - och filmutbildningar, och privatcoachar även skådespelare inför castings och filminspelningar. Hon vägleder ävenså debutant regissörer inför deras filmproduktioner, och anordnar kreativa samarbets KICKOFFz för etablerade ensambler på stadsteatrar/teatergrupper. Nyfiken på träff och arbete med Marina? Välkommen att skriva ett presentationsbrev till: marina_svala@hotmail.com 

Här är några elevers röster om Marinas coachning:

”Mitt arbete tillsammans med Marina har verkligen varit utvecklande och gett mig ett bredare perspektiv på hela antagningsprocessen. Genom att ta vara på lusten i hela arbetet och att acceptera att vissa delar också är jättejobbiga har min inställning till sökningarna blivit mycket mjukare än tidigare. Istället för att pressa fram en lust i arbetet med monologer, rörelseprov eller andra moment så har Marina hjälpt mig att känna och acceptera pressen som uppstått. Detta har i sin tur gjort att min lust i arbetet har vuxit fram mer och mer ju längre vi kommit och har varit helt avgörande för min del. Det måste inte alltid vara roligt att syssla med skådespeleri, men enligt mig hjälper det väldigt mycket att ha en stark lust i grunden för att släppa fram kreativiteten i arbetet.”
 Ludvig stynsberg, antagen till Teaterhögskolan i Luleå, 2022
 
"Marinas superkraft som coach är att identifiera skådespelarens personlighet samt styrkor på scen och därmed framhäva dessa drag. För mig handlar skådespelari om just det, att förstå mig själv som konstnär. Marina fick syn på mig innan jag fick syn på mig själv. Hon är enormt skarp och fokuserad."
Björn Lundqvist, antagen till Teaterhögskolan i stockholm, 2022
 
 
"Marina har varit den bästa coachen jag har haft. Hon har blivit en nära vän som jag har allt att tacka för! Tror inte det finns nån som anpassar sin coachning till varje individuella skådespelare hon hjälper. Hon har fått ut det bästa ur mig både på plats och på distans via länk. Hon är professionell och får mig att känna mig professionell i sökningsproccesen. För mig tog det ganska många försök innan jag äntligen kom in på scenskolan i Malmö och Marina har varit med hela vägen, hon har trott på mig när jag inte gjort det. Hon har peppat mig när jag behöver det och gett precis den konstruktiva kritiken jag behövde! Finns ingen bättre än Marina! "

Sakarias Qviström, antagen till Teaterhögskolan i Malmö, 2022

 

"Det var så givande att få jobba med Marina. Hon var inkännande och kom med bra feedback som man kunde använda sig av. Jobbade med henne när jag och en annan skådespelare hade kört fast med en scen och Marina gav oss verktyg och inspiration för att ta oss vidare. Kan starkt rekommendera att ta in Marina för att få ett kompetent yttre öga!"
Zarah Njoki Nilsson, antagen till Teaterhögskolan i stockholm, 2022

 

"Jag hade den fantastiska förmånen att hitta och få möjlighet att samarbeta med härliga Marina inför kommande antagningar till flera olika skådespelarutbildningar.Marina har en fantastisk förmåga att vara närvarande och skapa ett tryggt och tillåtande rum. Med värme och öppenhet tog hon sig an mig och det jag behövde hjälp med. Hon har förmågan att hjälpa och vägleda en på ett varmt och mjukt sätt, att hitta fram och komma i kontakt med det som behövs i stunden. Magiskt. Hon har också ett fantastiskt sätt att se och höra just dig. Att möta dig på den nivån du befinner dig på. Hon är grym på att anpassa sig efter dina behov och vad du behöver just där och då. Marina trodde på mig och mina förmågor och har under hela resan varit otroligt peppade och stöttande vilket gjort att jag vågat mer än jag någonsin trott vara möjligt. Med hennes hjälp har jag vågat kasta mig rakt ut i främmande och okända vatten. Jag känner sådan tacksamhet och värme i hjärtat över att Marina tagit sig an mig och hjälpt mig att nå målet - en plats på Stockholms Filmskola Acting Program.
Jag ger mina allra varmaste rekommendationer till alla att anlita och arbeta med denna helt magiska person, Marina Nyström."

 tanja Erkiilä, antagen till Stockholms Filmskola ,  Acting Program 2022

 

"Med Marina blir allting naturligt och öppet. Jag känner att hon alltid finns nära och blir aldrig dömande på ett sätt som begränsar mig. Hon får mig att våga. I alla de övningar som vi gjort låter hon mig leka mig in i min karaktär och får mig att känna att det aldrig finns något rätt eller fel. Arbetet blir mitt, sökandet blir mitt eget och väldigt spännande. Med Marina finns bara möjligheter. "

Nora Lundqvist, antagen till Wendelsberg Folkhögskola 2022

 

Att arbeta med Marina som coach är troligen en av de bästa valen man kan göra om man vill utvecklas som skådespelare i Sverige. Med en enorm lyhördhet och intuition lyssnar hon till dig som skådespelare i din process, både i frågan om vart du än är för tillfället och i vad du vill utforska på din väg framåt. Jag har återkommande jobbat med henne inför scenskoleansökningar i olika perioder och varje gång jag kommer tillbaka frågar jag mig själv varför jag inte jobbar med henne oftare. Med stort fokus och lugn skapar hon en miljö där utforskandet i processen är A och O vilket gör att man vågar släppa på föreställningar om hur skådespeleri ska vara och låsa upp de låsningar man har på scen. Hennes öga för detaljer i kombination med den djupa kunskap om skådisteknik och rigorösa arbetsmetod i frågan om att låsa upp situationer och få en att våga testa nya val gör att man alltid tänjer och utvecklar den situation och text man arbetar med hos henne. Förutom allt detta är hon en oerhört varm, omtänksam och dedikerad person som genuint bryr sig om dem hon jobbar med vilket kan vara få förunnat i den här branschen.

Anton Cöster, antagen till Teaterhögskolan i Malmö, 2021

 

Jag kom i kontakt med Marina efter att ha lyckats ta mig till prov 3 i Göteborg. Jag hade sökt teaterhögskolorna de senaste fyra åren och aldrig tagit mig så här långt. Jag hade en sån otrolig
prestationsångest att jag hade låst mig själv rent kreativt och visste ej hur jag skulle ta mig vidare. Jag tänkte att det var helt kört det här. Efter vår första session så hade denna prestationsångest förvandlats
till en prestationslust och jag började tro på mig själv. Hon fick mig att hitta glädjen och peppen, och under de veckor som vi jobbade ihop så såg jag fram emot varje session. Hon gav mig ett självförtroende
och en glädje som jag aldrig hade fått annars. Marina knöt helt enkelt upp alla kreativa knutar jag hade. Hon fick mig att känna mig trygg och våga vara lekfull på plats i Göteborg för proven. Prestationslusten var enorm och detta genererade resultat. Jag vågade vara mig själv. Jag är så oerhört tacksam för Marinas hjälp. Absolut den bästa läraren jag haft och det bästa beslutet jag tagit. Hon fick min livsdröm att gå i uppfyllelse.

Magnus Hulth, antagen till Scenskolan i Göteborg (HSM), 2021

 

Att jobba med Marina är lekfullt, utmanande och otroligt roligt! Arbetet är intensivt och utforskande men med ett ständigt fokus på att hitta lusten till arbetet. I arbetet med mina prover har hon hjälpt mig reda i vad jag tycker är kul och vad jag har för styrkor, och sedan peppat och stöttat mig att lita på mig själv och mitt omdöme. Hon har en helt otrolig förmåga att både leda i rätt riktning och samtidigt låta arbetet baseras på ens egna idéer och impulser, vilket peppar en till självständighet och trygghet i proverna. Utöver att vara en riktigt vass coach är hon också så otroligt snäll, rolig och trygg och man känner sig väl omhändertagen och stöttad genom hela ansökningsprocessen. Skulle rekommendera alla att jobba med Marina!

Emma Stocke, Antagen till Teaterhögskolan i Malmö, 2021

 

Jag har jobbat med  Marina inför alla prover till STDH under 2020. Hon har hjälp mig både live och via video och har varit en SÅ otroligt trygg och skön coach som finns där och peppar genom hela resan. Det jag älskar med Marina är att hon är väldigt noga med att sätta en bra grund inför arbete genom en ordentlig uppvärmning, avspänning och hitta andningen. Hon är kreativ och 100% närvarande och älskar verkligen älskar att hjälpa. Hon har låtit mig själv få göra valen och sedan gett feedback, guidat och finputsat för att göra finishen sädär riktigt Créme de la créme. Jag har känt mig så enormt trygg och boostad under arbetet och det har hjälpt mig ta ytterligare steg i det sceniska arbetet!

Martin Hendrikse, antagen till Stockholms Dramatiska Högskola 2020

 

Att jobba med Marina är glädje och lust. Hon är så närvarande och trygg som coach. Helt plötsligt blev söka scenskolan någonting roligt, och gjorde i sin tur att jag klarade att ta mig igenom alla proven och pressen som de innebär. Hon var grym på att se mina styrkor och lyfta dem. Det gjorde mina prov personliga, jag kunde presentera vem jag är och vara trygg i det. Hon fick mig att tro på mig själv. Om du får chansen att träffa Marina, ta den! 

Tindra Monsen, antagen Stockholms Dramatiska Högskola 2020 

 

Marina får ut det bästa av en. Hon får en att komma ur sin comfortzone och våga utmana sig själv. Jag kände en otrolig tillit och trygghet när vi jobbade tillsammans. Hon har ett skarpt öga för detaljer samt att se helheten och hon peppar och stöttar en när man behöver det. Hon är definitivt en av de bästa coacherna jag någonsin haft!

Lotta Aldgård, antagen Stockholms Dramatiska Högskola 2020

 

Coachning för barn/ unga :

Jag heter Lilly och är  11 år.  Jag har tränat med Marina inför olika auditions för både  Scen och Film och hon får mig att känna mig väldigt avslappnad och med henne vågar jag testa olika saker som jag inte skulle kommit på och vågat annars. Vi har haft roliga uppvärmningar och hon är rolig och snäll. Jag har även spelat in en film som finns på SVT, Hjärterummet, med Marina som regissör och hon var väldigt skicklig på att få fram olika uttryck hos mig som jag inte visste jag hade inom mig.  Hon känner verkligen in och förklarar så bra vad hon vill få fram.

Lilly Holmqvist Källstrand, erhållit barnhuvudrollen i Sound of Music på Kulturhuset Stadsteatern, Premiär 2021 på stora scen.

 

Att arbeta med Marina ger en sådan enorm lust och därmed djup till ens eget arbete. Engagemanget som hon bjuder vid arbetstillfällena och privat ger en enorm pepp! Det är få förunnat att någon gång få ha en coach som Marina.

Lukas Olde Monnikhof, Antagen Teaterhögskolan i Malmö 2018

 

När jag kom till Marina hade jag nästan inga erfarenheter alls, men hon såg vad som fanns i mig och plockade fram det. Jag tror inte att jag någon gång under våra möten hörde orden ”fel”, ”nej” eller liknande. Aldrig försökte hon vägleda mig åt något förutbestämt ”rätt” håll. Hon var alltid helt öppen för nya vägar och peppade mig till att prova exakt vad jag ville. Det var hennes huvudfokus: jag var konstnären - hennes uppgift var att förstärka den. På så sätt var Marinas intuition aldrig att ”göra” mig till en skådespelare, utan att dra fram den skådespelaren som redan fanns i mig. Med sin kärlek och lekfullhet fick jag inte bara bättre scenprover utan också bättre självförtroende. Hon trodde på mig. Jag minns att jag gick där ifrån och tänkte ”Herregud, jag visste inte att jag kunde vara såhär bra.”

Klara Hodell Risberg, Antagen Stockholms Dramatiska Högskola 2018

 

Jag vände mig till Marina inför att jag skulle göra sista provet på THM då jag kört fast med min förelagda monolog. Vi hade inte möjlighet att ses så jag skickade en video. Trots att vi inte setts eller tidigare arbetat med varandra upplevde jag att hennes feedback verkligen var personlig, och att hon hade en väldig lyhördhet inför vad jag tyckte var svårt i mitt arbete. Hon gav många bra råd, tips och tankar att arbeta vidare utifrån och som gjorde att jag hittade tillbaka till lusten i arbetet. Jag rekommenderar att coachas via video, Marina är toppen!

Elina Norén Sandberg, Antagen Teaterhögskolan i Malmö, 2019

 

Marina hjälpte mig att ta steget jag inte vågade ta själv. Hon pushade mig precis så mycket som jag behövde för att våga gå den där extra biten! Hon får en att känna sig helt trygg och hemma från första sekund, som att man känt varandra hela livet. Hon anpassar sig efter dina behov och vad just du behöver för att utvecklas. Hon vågar ruska om och prova nya tillvägagångssätt! Marina är helt enkelt precis den personen man vill jobba med för att få pusselbitarna att falla på plats. Sen är hon också en riktig solstråle!

Antagen elev Stockholms Dramatiska Högskola 2020

 

Jag hade turen att komma i kontakt med Marina när jag skulle göra mitt tredje prov i Göteborg våren 2020. Jag kände mig låst och hade fastnat i dialog-scenen jag skulle framföra och hörde av mig till henne i sista sekund och tänkte att det nog inte kommer gå att lösa när det är så ont om tid. Men Marina var otroligt hjälpsam och lyckades hitta tid för oss att ses så fort som möjligt. Att jag fick möjligheten att träffa henne var det bästa jag gjort i hela sökprocessen. Tiden flög förbi, Marina lyckades på en gång trassla ur mig i min känsla av att jag var ”låst” och ”fastnat”. Så fort vi började jobba med texten var den känslan som bortblåst. Jag och Marina improviserade mycket och hade så otroligt roligt med varandra. Hon såg mig, trodde på mig och peppade mig vilket gav mig självförtroendet att testa nya saker och för första gången på länge upptäcka hur KUL det är att spela. Hon fick mig att våga testa och kasta mig ut.

När jag kom till prov 3 i Göteborg kände jag mig väldigt självsäker och vågade släppa kontrollen när jag väl fick regi av juryn. Marina uppmuntrade och gav tips som jag hela tiden hade med mig till proven. Jag gick vidare till prov 4 och Marina fanns hela tiden där och hjälpte, peppade och stöttade. Trots att vi bara hann träffas några få tillfällen känns det som att jag haft henne som lärare/coach/vän hur länge som helst.

Marina är helt fantastisk och jag är så otroligt glad och tacksam att jag fick jobba med henne. Hon är en av de bästa lärare jag haft och lyfter dig mentalt vilket gör att du automatiskt blir en bättre skådespelare. Har nog aldrig känt mig så bra, sedd och trygg som när jag jobbade med henne. Rekommenderar alla att jobba med denna otroliga människa! Jag kan lova att ni inte ångrar det!

Julia Heveus, antagen Teaterhögskolan GBG, 2020

 

Coach för debutanter inom filmregi

Marina coachade mig inför min filmregidebut. Hon delade med sig av sina egna erfarenheter, både som långfilmsregissör och som skådespelare som jobbat med både etablerade och nya regissörer. Ett av råden hon gav mig var att lita på min magkänsla - ett råd jag påminde mig om många gånger under dagarna på set, och jag kände att det gav mig styrka att inte kompromissa där jag var säker på vad jag ville ha.  Att bli coachad innan vi satte igång att filma är något jag verkligen kan rekommendera. Det är så mycket som är nytt och tankarna försöker fatta många olika beslut samtidigt. Att då ha något att luta sig mot var ovärdeligt. Jag upplevde att Marinas tips gav mig verktyg för en tryggare inspelning för skådespelarna och ett bättre smort team.

Janya Cambronero Severin, debutant filmregissör, 2021

 

 

Marina kom med väldigt fin och tydlig feedback vilket fick mig att se mitt skådespeleri ur ett nytt och bredare perspektiv. Hon satte ord på mina handlingar och kom med ledande frågor som utvecklade det vi jobbade på. Det fick mig att tänka till, utvecklas och lita på mitt omdöme. Jag gillade starkt hennes sätt att förbereda mig inför scener och monologer, hon såg vad jag behövde för att komma in i rätt stämning och närvaro.

Marina fick mig att känna att mina idéer och min kreativitet var viktiga och bra. Med hennes kompetens och små pushar fick hon mig att fundera och utveckla mitt sätt att agera på, på ett kreativt, eget och roligt sätt!  Hon har grymma Coach-ögon och vill verkligen hjälpa till med att dra fram det bästa ur en. 

Hon är även en fantastiskt gullig och snäll människa, som peppar otroligt mycket och fick mig att lita på att det jag gör är bra! Hon fick mig att växa som skådespelare och jag blev antagen på en drömutbildning i år!

Susanna Arn, antagen Nordiska Teaterskolan 2020

 

Jag fick hjälp av Marina med mina prover till Skara Skolscen. Vid tillfället hade jag ingen som helst erfarenhet av skådespeleri samtidigt som Marina jobbade på Backa Teater som var min drömarbetsplats. Alltså var jag ganska nervös inför vårt första möte och särskilt eftersom jag inte alls visste hur jag skulle ta mig an en monologtext till sökningar. Marina tog bort den nervositeten direkt och lyckades inte bara avdramatisera själva sökningen utan och också respekten för scenen, situationen och teatervärlden. Vi repade inne på teatern, på parkeringsplatser, i foajén och det spelade ingen roll var vi var. Hon gav mig fullt fokus och sprutade idéer utan att värdera dom i förhand. Hon uppmuntrade mig och ifrågasatte mig som om jag visste vad jag höll på med vilket fick mig att ta mig själv på allvar. Det var nog framförallt det, att hon fick mig - en självkritisk, oerfaren person med skådespelardröm - att tro på att jag faktiskt hade någon talang för det här och att det inte var en orimlig dröm, att jag hade rätt att stå där på scenen. Hon gav mig mod att våga göra scenprovet, utmana provsituationen och juryn och stå för mina val. Jag kom in på skolan jag sökte och den blev en språngbräda vidare till Teaterhögskolan och för det är jag evigt tacksam till Marina. Jag har henne att tacka för så mycket, att hon tog sig an mig på det sättet hon gjorde vid det tillfället blev avgörande för mig. Jag rekommenderar henne till alla, erfarna som oerfarna, som har en önskan eller dröm att testa skådespeleri. Hon tar sig an det med lätthet, glädje, lust och allvar. Hon är opretentiös, lyhörd och uppmärksam och engagerad med hela sin härliga person.

Joel Ödmann, Antagen Stockholms Dramatiska Högskola

 

Med lärorikt lekfullhet och utvecklande tips, har Marina Nyström coachat mig, inspirerande lyhördhet och vassa ögon för individen, använder Marina sig av olika metoder hon har i bagaget för individen. 1 timme känns som 5 extremt utvecklande minuter, med bra atmosfär i rummet blir det lärorika utvecklingen även roligt.
Med Marinas hjälp och coaching landade jag i en stark skådespelares självkänsla, och de magiska var att det skede bekvämt. Tack vare Marinas ödmjuka och determinerad riktning lyckades hon hjälpa en grabb (mig) ifrån att inte veta om jag får plats i Sveriges teaterscen till att jag med ett leende och stolthet står på Sveriges teaterscen.
I första träff är det inspirerande energier och ett öppet sinne! Rekommenderar Marina stark till alla som behöver coaching, är ni inte glada så betalar jag er tillbaka pengarna trippelt, jag lovar! Så säker är jag på att du inte kommer ångra.

Lancelot Ncube, Antagen Stockholms Dramatiska Högskola 2016

 

Med Marinas hjälp har jag fått en helt annan inställning till hela ansökningsförfarandet, och det i den allra mest positiva av bemärkelser. Med hennes coachning når jag mycket högre nivåer i min gestaltning än när jag jobbar på egen hand och mina monologtolkningar har blivit tiofaldigt många gånger mer intressanta under hennes vägledning. Hon delar med sig av en helhetssyn på antagningsprocessen och förmedlar en betryggande förståelse för den.

 I arbetet med scener/monologer har hon väldigt fin känsla för att se kärnan i texten, samt att hitta och plocka fram intressanta infallsvinklar. Vidare upplever jag att hon ser både mina individuella styrkor och visar på delar som jag behöver jobba mer med och sätt att göra det. Hon vägleder en i skådespeleriet på ett sätt där jag verkligen känner att jag öppnar upp, visar mig själv och får ut min bästa nivå i gestaltningen. Till det är hon fantastisk på att ingjuta trygghet i sig själv, tro på sitt arbete och sin förmåga. Hon ger också rikligt med tips och verktyg att ta med sig i fortsatt arbete på egen hand, tillexempel uppvärmning och förarbetet precis innan audition. Ovärderligt för att lyckas "hamna på rätt plats" lagom till skarpt läge.

 Allt detta sammantaget - tillsammans med det att hon genuint bryr sig och vill hjälpa en att nå hela vägen till en plats på scenskolan - gör att jag utan tvekan ger mina allra varmaste rekommendationer till att anlita Marina!

 Christian Myren, elev våren 2020

 

Att jobba med Marina är väldigt roligt och givande. En får som en lekkamrat att leka fram text med, för det är lite vad en gör. Leker fram en text grundat i lusten och att en tycker det är kul. Marina har fantastiskt skarpa regiögon och hökdyker på och polerar upp guldkornen hon ser hos den som jobbar. För mig har det varit oerhört viktigt att få jobba med Marina, jag vågar tro mer på mig själv och att jag kan - för det gör Marina och det skiner igenom under alla pass och stärker mig. Handen på hjärtat, utan Marina hade jag nog aldrig tagit mig till fjärde och sista provet två gånger i Göteborg, nu senast till och med så långt som första reserv. Jag ser alltid fram emot nästa pass med Marina, nästa pass att få leka loss i trygga händer som finurligt pushar mig längre och till grejer jag inte vågat prova tidigare, samtidigt som det alltid sker med en lustfullhet och tillit.

Isabelle Kyed, Antagen Stockholm Dramatiska Högskola, Stdh 2016

 

Marina var en klippa under antagningsproven. Att jobba med henne var lärorikt och lustfyllt trots den pressade situationen. Vi jobbade fysiskt för att komma bort från intellektualiserande och lekfullt för att våga prova olika förslag och inte fastna i det förutsägbara. På ett pedagogiskt sätt undersökte vi texterna, öppnade upp för fler möjligheter och lät mig samtidigt äga processen. Något av det viktigaste var att hon fick mig att våga lita på min egna intuition. Med stor lyhördhet var hon mån om att det skulle kännas rätt, vilket gjorde att texterna fick en personlig botten och jag kände att jag kunde stå för det jag senare presenterade för juryn. Hon har en förmåga att se vad som funkar och vart det brister och på ett konstruktivt sätt hitta verktyg för att komma vidare. Med ett brinnande engagemang gav hon vad hon kunde för att underlätta och avdramatisera. Generöst delade hon med sig av sina erfarenheter och kloka ord vilket hjälpte mig att gå rakryggad med självförtroende genom delmomenten.

Madeleine Ferraud Norberg, Antagen Teaterhögskolan Malmö 2017

 

Första gången jag träffade Marina som coach var 2012 när jag skulle söka Skara Skolscen. Vi träffades och finslipade mina monologer, tre dagar innan provet. Med hennes öga för detaljer och känsla för lek fick hon mig att förstå det roliga i teatern. Jag kunde göra mina prover med full närvaro i varje moment - och jag kom in! Marina har fortsatt vara en varmt engagerad coach för mig inför mina scenskoleprov (som har varit en resa för sig under fem års tid). Hon har lärt mig så enormt mycket om hantverket men också hur en kan hantera tex. nervositet, prestation, fokus, uppladdning och prepp - jag ser henne som en av mina viktigaste förebilder inom teatern. Ohämmad, energifylld och ambitiös. 2018 kom jag in på Teaterhögskolan i Malmö!

Marta Andersson-Larson, Antagen Teaterhögskolan i Malmö 2018

 

Marina lyssnade till vad jag ville komma åt, kikade på var det behövdes frigöras spänningar och blockeringar, och närmade sig på ett lustfyllt sätt texten utifrån det. Hon får dig att känna dig trygg och på ett lekfullt sätt ta dig an allvarliga som roliga texter. Hon gav mig verktyg att ta mig igenom fyra prover på scenskolan.

Emilia Roosmann, Antagen Stockholm Dramatiska Högskola, 2016

 

Marina Nyström är den i särklass vassaste skådespelarcoachen av alla jag har arbetat tillsammans med. Hon har ett osedvanligt skarpt öga och är mycket pricksäker som skådespelarpedagog. Hon har förmågan att plocka fram det personliga och unika i varje skådespelares arbete - och förstärka det. Dessutom har du roligt med Marina och går en lustfylld väg mot dina teatermål.

Maja Embrink, Antagen Stockholms Dramatiska Högskola

 

Marina coachade mig under min antagning till Teaterhögskolan i Stockholm. Hennes hjälp var av praktisk, moralisk och sympatisk natur och jag vågar påstå att det mantra hon gav mig till stor del bidrog till att jag, efter fem sökningar, äntligen kom in. Marina har ett regiöga som sträcker sig långt utöver scenisk form, och hon lyckades förmedla det hon såg och omvandla det till en trygghet för mig inför mina sökningar. Jag är henne mycket tacksam och beundrar hennes arbete stort.

Lola Zackow, Antagen Stockholms Dramatiska Högskola

 

Jag är djupt tacksam för att jag våren 2013 fick möjlighet att jobba med Marina Nyström inför scenskoleproven till Teaterhögskolan i Luleå. Marina är otroligt inspirerande att jobba med och en av de mest sympatiska människor jag mött, fylld av positiv energi och värme. Hon fick mig att känna mig trygg och belyste mina styrkor samt gav mig mod att testa nya ingångar, improvisera, göra annorlunda val och allt detta med en stor kärlek och omsorg till mitt skapande och min person. Marina hjälpte mig både att fila på detaljnivå och pushade mig att kasta mig ut och testa något som var långt bortom det jag först tänkt. Tack vare Marina vågade jag kliva utanför min confortzone och vågade vara Lycke fullt ut, i all min kreativitet och skapandekraft. Äntligen var jag säker på att jag var kvinna nog att göra det som jag tidigare trott var omöjligt... Stå med på den heliga listan av De Antagna. Och jag stod med. 

Lycke Claesson, Antagen Teaterhögskolan i Luleå

 

Marina tog sin an mig med stort engagemang och lyhördhet för mina behov och önskningar. Med sitt ickeauktoritära och tillmötesgående sätt skapade hon ett tryggt rum där jag vågade mer än jag vågat förut, där jag kunde växa. Antagningsprovssituationen som är så fylld av krav och konkurrens lyckades hon göra lustfylld och dessutom uppmuntra till ett etiskt och generöst förhållningssätt till de andra sökande. Hon hittade lekfulla vägar att knuffa mig bortom min trygghetszon, jag blev utmanad, stärkt och omhändertagen med mycket stor värme.

Johanna Malm, Antagen Teaterhögskolan i Malm

 

Marina har en otrolig förmåga att skapa ett tryggt rum. En värme och en öppenhet, det finns inget rätt och fel. Vid varje tillfälle har jag fått utgå ifrån mig själv. Vad har jag för behov idag, vad vill jag utforska? Det skapar en otroligt tillåtande atmosfär och ger framförallt en stor lust till att jobba. Mina antagningsprov blev inte lika pressade längre, utan fylldes med en längtan efter att få redovisas. 

Emil Apell, elev våren 2020

 

Marina är fantastiskt duktig. Hon tar sig an uppgiften oerhört fokuserat och engagerat. Jag var så himla nöjd med mina lektioner med Marina, hon ser verkligen till att man känner sig trygg i arbetet och skapar de bästa förutsättningarna för den egna utvecklingen. Att Marina är en så varm och härlig person är ju också självklart något som bidrar till att man trivs när man arbetar ihop.

Magnus Lennartsson, Antagen Actors Studio Stockholm 2016

 

Att jobba med Marina var lite som att kliva ut på E4an, full fart på en gång. De var bra, nervositeten släppte fort och de var bara att köra! Hon lärde mig en bra koncentration och närvarande övning som jag fortfarande gör innan sökningar och scenframträdanden.

Siri Hanbert, Antagen Skara Skolscen

 

Jag tycker Marina är fantastiskt bra på att hjälpa mig få in mer av "mig" i mina prover, att jag istället för att visa tekniker som jag lärt mig, fick visa hur JAG själv gör. Marina har ett härligt lugn som hon delar av sig med, hon ser individen och får den hon coachar att känna sig trygg.

David Thoresson, slutproven Teaterhögskolan i Göteborg